SPORTUL DUPĂ OPERAȚIE – CÂND ȘI CE AI VOIE SĂ FACI

SPORTUL DUPĂ OPERAȚIE – CÂND ȘI CE AI VOIE SĂ FACI

Ai făcut pasul cel mare! Ești posesorea unei perechi de sâni perfecți, de care ești foarte mulțumită și pe care abia aștepți să-i pui în evidență. Precauția trebuie să o ia, însă, înaintea nerăbdării, pentru că, deși are un nume  chirurgie de înfrumusețare, operația de mărire a sânilor este la fel de invazivă și traumatică precum orice alt fel de intervenție chirurgicală.

Așa că, sunt de acord la unison medicii, exercițiile moderate de recuperare sunt cea mai bună cale spre o vindecare fară infecții, vergeturi, contracții capsulare sau cicatrici mărite.

LA CÂTEVA ORE DUPĂ OPERAȚIE

Medicii recomandă repaos total, la pat, în primele ore de la operaţie.

După 3-4 ore, te poți ridica și poți face câteva mișcări, cu grijă.

De obicei, dupa 6-8 ore medicul îți dă voie să pleci acasă, cu recomandarea să ridici brațele ușor și să te plimbi prin casă.

PRIMA LUNĂ

A doua zi poți ieși la plimbare, iar în 3-4 zile poți deja să te urci la volan. Este interzis dușul fierbinte, pentru că stimulează sângerarea!

La o săptămână de la operație, te poți întoarce la serviciu, dacă activitatea ta nu presupune efort fizic. Medicii spun că, în general, dacă implanturile sunt așezate sub glandă, timpul de recuperare este mai rapid decât în cazul poziționării sub mușchi, însă a doua variantă aduce după sine un rezultat mai trainic și mai frumos, chiar dacă refacerea durează mai mult.

LUNA A DOUA

Sportul poate fi reluat cam la 1 lună de la operaţie, recomandă medicii. Dar progresiv: mai întâi mişcări uşoare ale picioarelor, după câteva zile mișcări ale trunchiului, apoi alergări. Acest proces durează cam o lună.

De asemenea, este recomand să nu se doarmă pe burtă 3-4 luni, până când se va maturiza complet capsula de țesut din jurul implantului.

DUPĂ CINCI LUNI

Sala de forță rămâne un teren interzis timp de cinci luni. Ridicarea greutăților, volei, tenis, orice implică muşchiul pectoral, poate fi practicat începând din a șasea lună de după operație, altfel există riscul apariției vergeturilor sau, mai grav, al deplasării implantului.
Exercițiile efectuate la recomandarea medicului și făcute cu moderație pot duce la o vindecare mult mai rapidă. Spre exemplu, mersul pe jos, alergatul ușor sau mersul pe bicicletă duc la oxigenarea mușchilor răniți și la reducerea inflamației.

Dacă antrenorul de la sala de forță era persoana la care te gândeai cu speranță și drag de câteva ori pe săptămână, după operația de mărire a sânilor este ar fi bine să îți schimbi preferințele, cel puțin pentru o perioadă și să le dai o șansă și instructorilor de yoga, tai chi și pilates. Sunt activități care îmbunătățesc circulația, postura și nu necesită foarte mult efort fizic. Este tot ce ai nevoie, pentru a da timp organismului tău să se vindece complet. Și frumos!

Sursa: http://www.livestrong.com/article/273682-exercise-after-breast-implants/

http://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/recuperarea-dupa-interventia-de-implant-mamar-13205004/

Give a comment