CÂND TREBUIE SĂ ÎȚI FACI GRIJI ÎN PRIVINȚA IMPLANTURILOR TALE

CÂND TREBUIE SĂ ÎȚI FACI GRIJI ÎN PRIVINȚA IMPLANTURILOR TALE

Ai visat mult timp la ziua în care te vei trezi și te vei privi în oglindă cu adevărat mulțumită de sânii tăi. Nu au fost mereu atât de frumoși, dar ai strâns bani, te-ai informat, ai mers la multe consultații și poate chiar ai avut nopți nedormite, în care singura ta grijă era dacă e bine sau nu să îți faci operația de mărire a sânilor.
Însă nu întotdeauna planurile ies așa cum le visăm noi cu ochii deschiși. Preferăm, câteodată, să nu ne gândim la ce ar putea să meargă rău, ca să nu dăm înapoi în fața provocării.
În cazul unei operații de mărire a sânilor trebuie să știi, însă, toate riscurile. Pentru că sunt foarte importante atunci când pui pariu pe sănătatea ta. Există atât riscuri în timpul operației, cât mai ales post operatorii. Despre aceastea vom vorbi în cele ce urmează.
Potrivit ghidestetica.ro, dacă îți simti sânii foarte sensibili, ți-a apărut o vânătaie, te dor, și-au schimbat forma sau sunt inegali, ai probleme de respiraţie, răni pe sani, febră, inflamaţie sau roșață, trebuie să îți suni urgent medicul.
Iată care sunt semnele evidente ale unor probleme foarte grave:

Ai sânii umflați
Pentru că medicii, de obicei, îți vor da antibiotice înainte sau după operație, incidența infecțiilor este foarte mică. O infecţie severă va duce, din păcate, la o nouă intervenție chirurgicală, de înlăturare a implantului pentru mai multe luni. Dacă, în primele 12 ore de la operație îți simți sânul foarte umflat, este posibil să fi apărut o sângerare, care va fi oprită tot pe masa de operație. Din nou, aceste cazuri sunt foarte de rare!
Ți-a apărut o umflătură lângă implant
Este semnul că s-ar putea să existe o scurgere de silicon. În ultima perioadă, însă, în România se importă implanturi de silicon de la producători care folosesc cele mai bune materiale și cele mai moderne tehnici de fabricație. Există proteze mamare al căror risc de scurgere este zero, chiar și în cazul unei fisuri. Dacă există, totuși, o suspiciune medicul trebuie să recomande un RMN, pentru a avea un rezultat precis. În cazul în care implantul are o scurgere, el trebuie înlocuit.

Ți-a scăzut sau chiar pierit sensibilitatea sânului
Este absolut firesc ca după operaţia de mărire a sânilor, să simți zona ori hipersensibilă ori cu totul amorțită, mai ales în zona sfârcurilor, dar senzaţia normală poate reveni după câteva luni. Însă există cazuri în care această problemă nu trece atât de rapid, iar recuperarea poate dura chiar și un an. În situații foarte rare, zona sfârcurilor își pierde pentru totdeauna capacitatea senzorială.
Nu ți se vindecă incizia
Deschiderea unei margini a rănii, timpul prea lung de vindecare sau o cicatrice anormal vindecată sunt motive de îngrijorare.
Simți durere și discomfort permanent în sân
Este posibil să te încadrezi în procentul de 3% al femeilor care fac contracție capuslară. Este vorba despre un perete din țesut, pe care organismul îl construiește în jurul implantului (în jurul oricărui obiect strain din corp, de fapt), care în anumite situații se ingroașă, se întărește sau se contractă. Semnele apar după aproximativ șase luni, dar și după câțiva ani. Din fericire nu este ceva foarte periculos, căci în foarte puține cazuri medicul recurge la operație.

Recomandă, în schimb, preventive, ceva mult mai plăcut și foarte eficient: masajul!

Give a comment