10 LUCRURI INTERESANTE DESPRE SÂNI

Unități de măsură a frumuseții femeilor de pretutindeni și din orice epocă, sânii sunt, în același timp, sensibli și foarte puternici. Rezistenți la schimbări drastice, dar perfect construiți ca să poată oferi hrana de care bebelușul tău are nevoie. Poate tocmai faptul că sunt atât de speciali, îi fac să fie cel mai atrăgător punct al ochilor ce te privesc. Iar în această categorie intră și bărbații și femeile: peste 60% dintre oamenii cu care stai de vorba, au tendința să se uite la sânii tăi.

Iată și alte lucruri despre care este posibil să nu fi aflat:

Sunt frați, nu gemeni
Aproximativ 50% dintre femei au sânul drept mai mic decât cel stâng. Și nu, nu pentru că au o inimă mare (deși e bine pentru orgoliul tău să crezi asta, dacă tocmai te-ai identificat în procentul acesta), ci din cauza cantității de estrogen şi progesteron din corpul lor. În funcţie de nivelul hormonal din organism, mărimea sânilor variază chiar de la o săptămână la alta. Da, tuturor ne plac sânii noștri tari, de dinaintea “vizitei lunare”.

Lapte și “miere”
Laptele matern conţine grăsime, protein și zahăr. De fapt, singurul zahăr pe care bebeluşul are voie şi nevoie să îl consume în primele luni de viață, este lactoza din laptele matern.

Sânii nu sunt biberon
Deși mameloanele par a avea un singur orificu, de fapt, există mai multe, care nu se pot vedea, însă, cu ochiul liber. Laptele iese astfel în mai multe direcții, ajutând bebeluşii să se sature mai repede. Știai că, atunci când îți hrănești copilul la piept, creierul tău comandă eliberarea prolactinei, care declanşează secreţia de lapte? Practic, și după naștere, micuțul face, în continuare, tot ce vrea el cu corpul tău

Să bem din sân! (deși nu mai suntem bebeluși)
În Londra există un pahar de șampanie care are forma sânilor lui Kate Moss. Din paharele respective se bea în restaurantul London’s 34, iar în timp ce deguști și ultima picătură de șampanie de ele, poți vedea pe fundul lor și semnatura celebrului fotomodel.

Bărbații au sfârcuri pentru că și ei au fost cândva…femei
Toți embrionii sunt la început femei. Da, da, ai citit bine! Până la 6 săptămâni, toți fetușii sunt de sex feminin și de abia după această perioadă începe să se manifeste și testosteronul, hormonul masculin. Dar, la șase săptămâni, sfârcurile sunt deja formate.

 Auto-examinarea sânilor se face după menstruație
Așa cum am mai spus, schimbările hormonale din corp au o mare influență asupra sânilor, care sunt tari și umflați înainte de menstruație. Însă după această perioadă devin mai moi, poți simți ușor prin ei și, prin urmare, acesta este momentul cel mai potrivit pentru auto-palpare.

 Sânii, beneficiarii dietelor de îngrășare
Greutatea medie a sânilor este de cca. 500 de grame și conțin 4-5% din grăsimea totală a corpului. Este firesc, deci, ca atunci când iei în greutate să își mărească și ei volumul. O femeie foarte slabă cu sâni fermi și mari are, mai mult ca sigur, implanturi cu silicon.

Primul sutien
Sutienul fost patentat  în 1914 de Mary Phelps Jacobs în SUA. Era un model compus din două batiste din mătase legate împreună cu bentiţe de satin și avea rolul de a susține sânii, fără să le modifice forma.

Cei mai mari sâni naturali
În caz că te întrebi, cei mai mari sâni naturali din lume îi aparțin lui Annie Hawkins-Turner, iar această eroină nu a fost detronată de foarte mulți ani.

Cele mai mari implanturi (care încă cresc!)
Chelsea Charms și-a testat ambiția de a avea cele mai mari implanturi de pe glob. Da, sunt mai mari decât globul acela pământesc, albastru, pe care îl găseam la librărie. Chelsea are 40 de ani și, după mai multe operații, a decis să își implanteze în sâni o substanță care crește pe parcurul timpului. Nu doar ca a ajuns-o din urmă pe fosta deținătoare a recordului, dar, încet-încet a și depășit-o.

Give a comment